“Zoti më udhëzoi tek e vërteta”, prifti i parë homoseksual në Britani

unnamed-file-83

Prifti Bingo Allison, 36 vjeç ishte rritur në një familje shumë besimtare dhe që e kishin edukuar se të ishte homoseksual është “mëkat”.

Mirëpo në një rrugëtim prej 15 vitesh, që përfshinte takime me të krishterë të tjerë LGBTQ +, ndryshoi plotësisht pikëpamjen e tyre ‘shumë tradicionale dhe konservatore’ për jetën.

“Isha ulur në mes të natës kur kuptova se mund të më duhej ta drejtoja jetën time ishte një përvojë shpirtërore e thelluar”, tha ai transmetojnë mediat britanike.

Ai mund të quhet padyshim prifti i parë homoseksual në Angli e për këtë tregon se është shumë i kënaqur.

“Zoti më udhëzoi tek e vërteta për identitetin tim gjinor”, thotë 36-vjeçari, babai i 3 fëmijëve. Këtë identiteti të ri nuk nguron ta tregojë madje “e thotë me të madhe”.