Vela i kundërpërgjigjet Petkoviqit: E di mirë ku janë kufijtë e Kosovës, që shpesh kërkon ta vizitosh

unnamed-file-49

vela-i-kunderpergjigjet-petkoviqit:-e-di-mire-ku-jane-kufijte-e-kosoves,-qe-shpesh-kerkon-ta-vizitosh

vela-i-kunderpergjigjet-petkoviqit:-e-di-mire-ku-jane-kufijte-e-kosoves,-qe-shpesh-kerkon-ta-vizitosh

Drejtori i të ashtuquajturës “Zyre për Kosovën” në Qeverinë e Serbisë, Petar Petkoviq, nuk i ka pritur mirë deklaratat e ambasadorit amerikan në Kosovë, Jeffrey Hovenier, i cili ka thënë se Kosova është shtet demokratik, me kufijtë ekzistues.

”Ne e dimë mirë, Ambasador, ku janë kufijtë në Kosovë, ata janë kufijtë e Serbisë në përputhje me Kartën e OKB-së dhe Rezolutën 1244 të OKB-së. Dhe Lista Serbe është zgjedhja dhe zëri i popullit serb që mbron interesat kombëtare të popullit të tij në Kosovë, jo të ambasadave të huaja”, ka deklaruar Petkoviq.

Kësaj deklarate i është kundërpërgjigjur shefi i kabinetit të presidentes Osmani, Blerim Vela.

“Petre ngele akoma në ekskursionin tuaj në Kinë?

Nga të gjithë zyrtarët e Serbisë, ju e dini më së miri se ku janë kufijtë e Kosovës, gjë që ju e shënoni me rregull në kërkesat tuaja për të vizituar Kosovën.

Lista Serbe është e regjistruar në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve të Republikës së Kosovës – sipas ligjeve të Kosovës” ka shkruar Vela në twitter.

Petre still jet lagged from your excursion to China?

Of all Serbia’s officials, you know best where the borders of 🇽🇰 are, which you duly note in your requests to visit Kosovo.

SL is registered at the Central Election Commission of the Republic of Kosovo – according to 🇽🇰 laws. https://t.co/4H8fBwjKvh

— Blerim Vela (@Blerim_Vela) August 1, 2023