Takimi i ministrave të NATO-s, ambasadori rumun: Tensionet në Ballkan na shtynë të dërgojmë 134 trupa shtesë

takimi-i-ministrave-te-nato-s,-ambasadori-rumun:-tensionet-ne-ballkan-na-shtyne-te-dergojme-134-trupa-shtese

takimi-i-ministrave-te-nato-s,-ambasadori-rumun:-tensionet-ne-ballkan-na-shtyne-te-dergojme-134-trupa-shtese

takimi-i-ministrave-te-nato-s,-ambasadori-rumun:-tensionet-ne-ballkan-na-shtyne-te-dergojme-134-trupa-shtese

Ministrat e Mbrojtjes së NATO-s këtë të mërkurë kanë nisur një takim dyditor që po mbahet në Bruksel, ku po diskutohet për luftën e Rusisë ndaj Ukrainës si dhe tensionet në Ballkanin Perëndimor.

Ministri i Rumanisë në NATO, Dan Neculaescu, në llogarinë e tij në “X” duke përmendur tensionet në Ballkan ka thënë se ato kanë bërë që Rumania të dërgojë 134 trupa shtesë në KFOR.

“Tensionet në Ballkanin Perëndimor, duke bërë që Rumania të forcojë kontributin e saj për praninë e KFOR-it me 134 trupa”, ka shkruar ai.