Suniog: Prioritet deeskalimi në veri të Kosovës, Evropa nuk mund të përballojë një konflikt tjetër

unnamed-file-541

suniog:-prioritet-deeskalimi-ne-veri-te-kosoves,-evropa-nuk-mund-te-perballoje-nje-konflikt-tjeter

suniog:-prioritet-deeskalimi-ne-veri-te-kosoves,-evropa-nuk-mund-te-perballoje-nje-konflikt-tjeter

Shefi i Zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë, Tomas Suniog, ka thënë sot se prioritet i BE-së është de-përshkallëzimi në veri të Kosovës dhe ka theksuar se Evropa nuk mund të përballojë një konflikt tjetër, pas atij në Ukrainë. Suniog theksoi se është me rëndësi jetike gjetja e një zgjidhjeje për krizën në veri, e cila, tha ai, do të garantonte sigurinë e qytetarëve.

“Marrëveshja ndërmjet Kosovës dhe Serbisë është gjithashtu e dobishme për stabilitetin dhe prosperitetin e gjithë rajonit dhe është vendimtare për të ardhmen e Kosovës dhe Serbisë në rrugën drejt Bashkimit Evropian dhe njohjes ndërkombëtare të Kosovës. Muajt ​​e fundit kemi parë përkeqësimin e situatës në veri të Kosovës, se si mund të shkaktojë dhunë në të gjithë rajonin. Prioriteti ynë është të arrijmë de-përshkallëzimin dhe të gjejmë një zgjidhje të përhershme për situatën në veri dhe të garantojmë sigurinë për të gjithë qytetarët dhe zbatimin e Marrëveshjes së Normalizimit”, tha Suniog.

Ai theksoi se Evropa nuk mund të përballojë një tjetër konflikt, pas atij në Ukrainë. Ai shtoi se BE pret që Kosova dhe Serbia të kontribuojnë në bashkëpunimin rajonal dhe të tejkalojnë të kaluarën.

“Strategjia e BE-së synon të zgjerojë dialogun, të rrisë kontributin e Ballkanit Perëndimor në misionet operacionale të BE-së dhe të zgjerojë bashkëpunimin në aktivitetet e inteligjencës dhe mbrojtjes”, tha Suniog./FrontOnline/