Statovci për vendimin e BQK-së për llogari bazike falas ose me kosto minimale: Performancë pozitive e sistemit bankar

unnamed-file-173

statovci-per-vendimin-e-bqk-se-per-llogari-bazike-falas-ose-me-kosto-minimale:-performance-pozitive-e-sistemit-bankar

statovci-per-vendimin-e-bqk-se-per-llogari-bazike-falas-ose-me-kosto-minimale:-performance-pozitive-e-sistemit-bankar

Deputetja Jeta Statovci i është gëzuar vendimit të BQK-së për ofrimin e llogarive bazike falas ose me kosto minimale që nuk e kalon shumën prej 0.54 euro për muaj.

Përmes një postimi në Facebook, Statovci ka shkruar se kjo tregon një performancë pozitive të sistemit bankar në Kosovë.

“Problem ka qenë dhe qasja në banka për shumë qytetare të shtresave ekonomikisht me të ulëta, duke krijuar pabarazi e cila aktualisht me lehtësi mund të cilësohet si nevojë bazike e një qytetari, për të marrë pagën, bursën, pensionin, shtesat apo për transfere” ka thënë mes të tjerash Statovci.

Ky është postimi i plotë i saj: