Rama: Situata në veri të Kosovës, shumë e rrezikshme – BE-ja ta ndëshkojë Serbinë

unnamed-file-308

rama:-situata-ne-veri-te-kosoves,-shume-e-rrezikshme-–-be-ja-ta-ndeshkoje-serbine

rama:-situata-ne-veri-te-kosoves,-shume-e-rrezikshme-–-be-ja-ta-ndeshkoje-serbine

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ka thënë se situata në veriun e Kosovës është shumë e rrezikshme.

Ai tha se aktivitetet kriminale atje janë në përputhje me agjendat politike.

“Jam shumë i shqetësuar sepse është një situatë shumë e rrezikshme dhe tani është në një pikë ku, vit pas viti, rreziku potencial është rritur, aktivitetet kriminale në atë pjesë ku jeton pakica serbe në shumicë, janë të përputhura tërësisht me agjendat politike dhe me shumë nacionalizëm. Pra, është shumë e rrezikshme”, deklaroi Rama në hyrje të samitit të Komunitetit Politik Evropian në Granada të Spanjës, raporton Klankosova.tv.

I pyetur nëse mendon se duhet të merren masa ndaj Serbisë pas agresionit në Kosovë, kryeministri shqiptar tha me plot bindje se kjo duhet të ndodhë.

“Jo vetëm që mendoj, por për herë të parë në së paku 10 vjet, Shqipëria nuk është rreshtuar me politikën e jashtme të BE-së pikërisht për këtë. Ne kemi qenë vazhdimisht në pajtim të plotë me BE-në dhe ShBA-në në lidhje me nevojën që autoritetet e Kosovës të ecin përpara, të jenë më proaktivë dhe më konstruktivë në dialog, dhe nga perspektiva jonë, të marrin avantazhin më të mirë nga plani franko-gjerman që është marrëveshje shumë, shumë e mirë për Kosovën dhe për rajonin, por në të njëjtën kohë, vetëm fakti se Republika e Serbisë shpalli ditë zie kombëtare për të vajtuar pjesëtarët e atij grupi kriminal paramilitar që vrau një polic ishte e mjaftueshme për BE-në që të thotë hapur se kjo nuk është evropiane, nuk është e pranueshme, nuk është e arsyetueshme dhe është e dënueshme”, deklaroi Rama.

Ai u pyet nëse mund të ketë luftë në Ballkanin Perëndimor.

“Lufta është fjalë e madhe, por para se të bëhet shumë vonë, duhet të merren masa. Jemi duke e përcjellë situatën, është shumë me rëndësi se ka vullnet shumë të fuqishëm nga NATO-ja që ta forcojë KFOR-in në veri sepse kufiri atje është bërë krejtësisht transparent, ndodhin trafikime kriminale të armëve, dhe në të njëjtën kohë shpresojmë shumë se dialogu do të vazhdojë”, u shpreh kryeministri Rama.