Problemet madhore në Kosovë sipas Pulsit Publik: Papunësia 32,7%, varfëria 20.1% dhe inflacioni 11.6%

unnamed-file-1521

problemet-madhore-ne-kosove-sipas-pulsit-publik:-papunesia-32,7%,-varferia-201%-dhe-inflacioni-11.6%

problemet-madhore-ne-kosove-sipas-pulsit-publik:-papunesia-32,7%,-varferia-201%-dhe-inflacioni-11.6%

Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim në Kosovë ka publikuar të dhënat nga anketa Pulsi Publik.

Këto intervista janë realizuar gjatë muajit prill të vitit të tanishëm.

Raporti i publikuar thekson se tri problemet më të mëdha më të cilat përballet vendi janë: Papunësia 32.7 përqind, varfëria 20.1 dhe inflacioni prej 11.6 përqind.

Kënaqshmëria me drejtimin ekonomik kap vlerën prej 17.79 përqind, derisa krahaur se me vit më parë qytetarët e anketuar janë shprehur më të gatshëm për të protestuar për arsye politike.

Të dhënat nga anketa e opinionit e prillit 2023 tregojnë se mesatarisht se kënaqshmëria e qytetarëve me institucionet qendrore të Kosovës është rritur për 5.9 pikë përqindje.