Osmani mbjell bredhin e Nënë Terezës në oborrin e Presidencës së Kosovës

unnamed-file-4525

osmani-mbjell-bredhin-e-nene-terezes-ne-oborrin-e-presidences-se-kosoves

osmani-mbjell-bredhin-e-nene-terezes-ne-oborrin-e-presidences-se-kosoves

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, në kuadër të manifestimit tradicional “Ditët e Nënë Terezës”, bashkë me drejtorin e Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve- Shkup, Skënder Asani dhe biografin e Nënës Terezë, Dom Lush Gjergji, sot në oborrin e Presidencës së Kosovës, në kujtim të Shën Terezës, mbollën bredhin me farat e bredhit të shkatërruar të Nënë Terezës.

“Ky bredh, i mbjellë sot, simbolizon dëshminë e veprës së Nënë Terezës në shërbim të njerëzimit, vullnetin e saj për t’i shërbyer atij. Nënë Tereza gjeti gjithmonë forcë që dhimbjen e saj, të popullit të saj dhe të të gjithë të vuajturve ta kthejë në dashuri për njerëzimin, në vepër të përvuajtur në shërbim të të varfërve, madje, sikur thoshte vetë, në shërbim të më të varfërve ndër të varfrit”, tha presidentja Osmani.

Ndërkaq, drejtori i Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve-Shkup, Skënder Asani, deklaroi se bredhi dedikuar Nënë Terezës simbolizon lidhjen mes njerëzve, popujve e vendeve, dhe se shembulli i saj në shërbim të njerëzimit është modeli më i vyer, të cilin ne mund ta njohim.