Opozita më 4 shtator thërret seancë të jashtëzakonshme për librat shkollorë

unnamed-file-40

opozita-me-4-shtator-therret-seance-te-jashtezakonshme-per-librat-shkollore

opozita-me-4-shtator-therret-seance-te-jashtezakonshme-per-librat-shkollore

Deputetja e PDK-së, Eliza Hoxha, ka bërë të ditur se deputetët e opozitës kanë thirrur seancë të jashtëzakonshme më 4 shtator për të diskutuar për furnizimin me tekste shkollore të nxënësve për këtë vit të ri shkollor.

Ajo, me anë të një postimi në rrjetin social Facebook, ka deklaruar se Kuvendi i Kosovës duhet të ndërpresë pushimin për shkak të mos veprimeve të duhura të Qeverisë.

“Shkollat janë të papërgatitura, nxënësit nuk kanë tekste shkollore e materiale mësimore, ndërsa familjet e prindërit janë të braktisur. Mbi 200 mijë nxënësve nuk do t’iu ofrohen në shkolla tekstet falas, ashtu siç e përcakton ligji dhe ashtu siç ka ndodhur për më shumë së një dekadë”.

“Pasojat e paaftësisë dhe dështimit të kësaj qeverie, po i vuajnë mbi 200 mijë nxënës, mijëra prindër e mësimdhënës. Gjendja është e jashtëzakonshme dhe kërkon veprime urgjente. Prandaj, ne, deputetët e opozitës – anëtarë të Komisionit për Arsim, të mbështetur nga deputetët e tjerë, kemi iniciuar thirrjen e Seancës së Jashtëzakonshme të Kuvendit e cila do të mbahet të hënën, më 04 shtator”.

“Në kushtet e paaftësisë dhe mosveprimit të qeverisë, Kuvendi duhet të ndërpres pushimin dhe ti kthehet punës, e të diskutoj mbi përgjegjësinë e qeverisë për këtë dështim të pashembullt në përmbushjen e mandatit kushtetues e ligjor të saj”, ka thënë Hoxha.