Maliqi: Osmani ka absolutisht të drejtë për Asociacionin, të merret Vuçiq me topin e nxehtë

unnamed-file-3603

maliqi:-osmani-ka-absolutisht-te-drejte-per-asociacionin,-te-merret-vuciq-me-topin-e-nxehte

maliqi:-osmani-ka-absolutisht-te-drejte-per-asociacionin,-te-merret-vuciq-me-topin-e-nxehte

Analisti Agon Maliqi e vlerëson si të drejtë idenë e presidentes Osmani që drafti për Asociacionin të bëhet me SHBA-në.

Ai thotë se në këtë mënyrë i bie që Vuçiq të merret me “topin e nxehtë”, “të (mos) pranimit të draftit të SHBA”.

Postimi i tij i plotë:

Presidentja Osmani ka absolutisht të drejtë. Ky është momenti i fundit që të dorëzohet një draft i statutit i punuar me SHBA-të si garantuese. Statutin tashmë e ka “shkruar” vendimi i GJK. Le të merret Vuçiq me topin e nxehtë të (mos) pranimit të draftit të SHBA. Ndërkohë, Kosova të diskutojë bilateralisht me SHBA, Britaninë dhe Gjermaninë mbi çështjen e vendeve mosnjohëse, rrugën drejt NATO-s apo pakteve bilaterale të mbrojtjes si hapa të ndërmjetëm.