Mali i Zi ka një oficer dhe nënoficer në kuadër të NATO’s në Kosovë, s’planifikon të dërgojë ushtarë shtesë

mali-i-zi-ka-nje-oficer-dhe-nenoficer-ne-kuader-te-nato’s-ne-kosove,-s’planifikon-te-dergoje-ushtare-shtese

mali-i-zi-ka-nje-oficer-dhe-nenoficer-ne-kuader-te-nato’s-ne-kosove,-s’planifikon-te-dergoje-ushtare-shtese

mali-i-zi-ka-nje-oficer-dhe-nenoficer-ne-kuader-te-nato’s-ne-kosove,-s’planifikon-te-dergoje-ushtare-shtese

Mali i Zi nuk planifikon të dërgojë ushtarë shtesë në kuadër të KFOR’it në Kosovë.

Kështu i ka thënë Ministria e Mbrojtjes në Malin e Zi mediumit malazez, Pobjeda.

“Mali i Zi merr pjesë në misionin e NATO-s në Kosovë që nga data 18 tetor 2018. Një oficer dhe një nënoficer i Ushtrisë së Malit të Zi aktualisht janë caktuar në KFOR, bazuar në Vendimin e Kuvendit të Malit të Zi për pjesëmarrjen e anëtarëve. të Forcave të Armatosura Kroate në misionin e NATO-s në Kosovë, të datës 5 korrik 2018. Për momentin nuk ka plane për të rritur përfshirjen tonë në Kosovë, dhe për çdo ndryshim të mundshëm të planit të kontributit në forcat e KFOR-it është e nevojshme që Kuvendi të marrë një vendim, me propozimin e Këshillit për Mbrojtje dhe Siguri”, thuhet në përgjigje, transmeton Express.

Tutje thuhet se Mali i Zi është i përkushtuar për të gjeur një zgjidhje të përhershme për Kosovën.

“Përveç kësaj, si anëtar i plotë i Aleancës, Mali i Zi është i përkushtuar për gjetjen e një zgjidhjeje të përhershme për Kosovën, përmes mjeteve paqësore, si dhe kthimin e Beogradit dhe Prishtinës në dialog, nën kujdesin e Bashkimit Evropian, i cili është i një rëndësie kyçe. për stabilitetin afatgjatë të Ballkanit Perëndimor”, thuhet tutje në përgjigje.