Kurti, Vuçiq, Zelensky – del fotografia e përbashkët e takimit BE- Ballkani Perëndimor në Athinë

kurti,-vuciq,-zelensky-–-del-fotografia-e-perbashket-e-takimit-be-ballkani-perendimor-ne-athine

kurti,-vuciq,-zelensky-–-del-fotografia-e-perbashket-e-takimit-be-ballkani-perendimor-ne-athine

Presidenti i Këshillit Evropian, Charles Michel, ka publikuar një fotografi bashkë me liderët e Ballkanit Perëndimor, presidentin e Ukrainës, Zelelensky, si dhe përfaqësues të BE-së e Moldavisë.

Aty është edhe kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, i cili ka zhvilluar takime gjatë ditës.

Michel ka thënë se Ballkani Perëndimor, Ukraina dhe Moldavia kanë një trashëgimi, histori dhe të ardhme të përbashkët evropiane.

”Zgjerimi mbetet një prioritet kryesor për BE – një mjet i fortë për të nxitur paqen, sigurinë dhe prosperitetin në kontinentin tonë”.

”Ne duhet të gjejmë rrugën përpara për ta bërë realitet këtë vizion të Evropë”, ka shkruar ai në Twitter, të hënën.

Ky organizim po mbahet me iniciativë të Greqisë dhe nuk po merr pjesë kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama.

Gjatë ditës ka pasur edhe takime veç e veç, ku është folur edhe për paqen dhe stabilitetin në rajon.

#WesternBalkans, #Ukraine & #Moldova have a common European heritage, history & future.
#Enlargement remains a top priority for EU -a strong tool to foster peace, security and prosperity on our continent.

We need to find the way forward to make this vision of Europe a reality pic.twitter.com/Hwgy4WqmuJ

— Charles Michel (@CharlesMichel) August 21, 2023