Kurti takohet me kryesuesin e KGJK-së, flasin për reformat në drejtësi e gjykatën në Mitrovicë të Veriut

unnamed-file-1045

kurti-takohet-me-kryesuesin-e-kgjk-se,-flasin-per-reformat-ne-drejtesi-e-gjykaten-ne-mitrovice-te-veriut

kurti-takohet-me-kryesuesin-e-kgjk-se,-flasin-per-reformat-ne-drejtesi-e-gjykaten-ne-mitrovice-te-veriut

Kryeministri Albin Kurti sot ka pritur në takim Kryesuesin e Këshillit Gjyqësor të Kosovës Albert Zogaj.

Temë e takimit ishin planifikimet e Këshillit Gjyqësor për efikasitetin dhe efektivitetin e sistemit gjyqësor, rezultatet e deritanishme të Gjykatës Komerciale pas funksionalizmit të saj, reformat në drejtësi dhe gjithashtu funksionimi i Gjykatës në Mitrovicën e Veriut, ka njoftuar Zyra e Kryeministrit.

“U dakorduan për intensifikimin e bashkëpunimit rreth reformës në drejtësi, si dhe çështjeve të tjera, të cilat kanë të bëjnë me forcimin e sundimit të ligjit”.

Në këtë takim, kryeministri Kurti ishte i shoqëruar nga ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu dhe zëvendësministri, Blerim Sallahu, ndërkaq nga Këshilli Gjyqësor i Kosovës, përveç kryesuesit, e pranishme ishte edhe anëtarja e KGjK-së, Drita Rexhaj.