Kurti priti në takim lamtumirës ambasadorin austriak, biseduan për zhvillimet aktuale në vend

unnamed-file-1929

kurti-priti-ne-takim-lamtumires-ambasadorin-austriak,-biseduan-per-zhvillimet-aktuale-ne-vend

kurti-priti-ne-takim-lamtumires-ambasadorin-austriak,-biseduan-per-zhvillimet-aktuale-ne-vend

Kryeministri Albin Kurti e ka pritur në takim lamtumirës ambasadorin e Austrisë, Christoph Weidinger.

Kurti e falënderoi ambasadorin Weidinger për bashkëpunimin dhe angazhimin në avancimin e marrëdhënieve ndërmjet Republikës së Kosovës dhe Austrisë.

“Duke vlerësuar raportet e shkëlqyera ndërmjet dy vendeve, kryeministri Kurti e falënderoi ambasadorin Widinger për kontributin në vizitat e shumta zyrtare e shtetërore, rritjen e bashkëpunimit ekonomik, mbështetjen për arsimin, të rinjtë dhe gratë dhe për mbështetjen e vazhdueshme për anëtarësim në organizata ndërkombëtare”, thuhet në njoftim.

Ndërsa, ambasadori Weidinger veçoi raportet e shkëlqyera që gëzojnë dy shtetet tona, ngrohtësinë dhe mikpritjen e njerëzve në Kosovë dhe lidhjet e shumta njerëzore mes Austrisë dhe Kosovës, të cilat tha se janë të gjata dhe të vazhdueshme.

“Të dy kujtuan bisedat e shumta për tema të ndryshme e përtej politikës – për artin e kulturën, muzikën e filmin. Në takim u bisedua edhe për zhvillimet aktuale në vend. Kryeministri i uroi suksese në angazhimet e radhës”, thuhet tutje në njoftim.