Kurti i bën të ditur 8 profilet e reja që do të shtohen në arsimin dual

unnamed-file-1624

kurti-i-ben-te-ditur-8-profilet-e-reja-qe-do-te-shtohen-ne-arsimin-dual

kurti-i-ben-te-ditur-8-profilet-e-reja-qe-do-te-shtohen-ne-arsimin-dual

Kryeministri i Kosovës Albin Kurti, ka bërë të ditur se që nga muaji shtator i këtij viti, do të shtohen tetë profile të reja në arsimin dual.

Këto profile sipas Kurtit janë: Rrobaqepësi, Automekanik, Metal përpunues, Përpunues i drurit, Instalues i ngrohjes dhe klimatizimit, Instalues elektrik, Tregti me shumicë dhe pakicë dhe Estetist.

“Përveç profileve kuzhinier, asistent i mikpritjes hoteliere (kamarier), floktar e murator, nga viti i ardhshëm shkollor do të fillohet edhe këto profile të reja në arsimin dual. Tashmë po zgjerohemi në 21 shkolla në 13 komuna të ndryshme, me 12 profile”, ka shkruar Kurti.