Kurti: 79 milionë euro u dhanë për zhvillimin e Kosovës

unnamed-file-2341

kurti:-79-milione-euro-u-dhane-per-zhvillimin-e-kosoves

kurti:-79-milione-euro-u-dhane-per-zhvillimin-e-kosoves

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti tha se këtë javë janë nënshkruar marrëveshje për zhvillimin e Kosovës.

Ai tha se u ndanë 79 milionë euro për zhvillimin e Kosovës.

“Këtë javë Kosova nënshkroi 3 marrëveshje me KfW, Qeverinë e Zvicrës dhe Bankën Botërore. Këto marrëveshje përfshijnë 61 milionë euro për një park të energjisë diellore, 9 milionë euro për të rritur efikasitetin e ujësjellësit dhe 9 milionë euro për riparimet e ujitjes për të mbështetur fermerët. 79 milion € të ndara në vetëm një javë për zhvillimin e Kosovës”, ka shkruar Kurti në profilin e tij në platformën ‘X”.