Kosovarët prijnë në botë me më së shumti kërkesa për viza – dalin të dhënat për vitin e kaluar

unnamed-file-3637

kosovaret-prijne-ne-bote-me-me-se-shumti-kerkesa-per-viza-–-dalin-te-dhenat-per-vitin-e-kaluar

kosovaret-prijne-ne-bote-me-me-se-shumti-kerkesa-per-viza-–-dalin-te-dhenat-per-vitin-e-kaluar

Përderisa turqit, rusët dhe indianët kanë paraqitur më së shumti aplikime për viza, sa i përket numrit shtetasit e Kosovës janë nacionaliteti që ka paraqitur më shumë kërkesa për kokë banori, me 6891 persona që aplikojnë për vizë në çdo 100,000 banorë.

Sipas Statistikave të Shengenit, çdo person i 2126-të në vendin me 1.7 milionë banorë, ka aplikuar për vizë në vitin 2022 – duke qëndruar përpara të gjithë aplikantëve të tjerë, ndërsa numri i përgjithshëm i aplikuesve kosovarë për vizë ka arritur në 121.972. Në përgjithësi, 6.8 për qind e popullsisë në Kosovë ka paraqitur një kërkesë për vizë Shengen vitin e kaluar.

Nacionaliteti i dytë dhe i tretë që paraqitën më shumë aplikime për vizë për kokë banori ishin qytetarët e Kuvajtit dhe Katarit me përkatësisht 3426 dhe 2939 aplikantë për çdo 100,000 banorë, raporton SchengenVisaInfo.com.

Nga dhjetë vendet e para me normat më të larta të aplikantëve për kokë banori, vetëm tre – Cape Verde, Surinami dhe Armenia kanë një përqindje më të ulët të shtetasve myslimanë në të.

Kjo do të thotë se shtatë vendet e tjera janë të gjitha shtetas me shumicë myslimane. Lista e dhjetë vendeve me më shumë aplikantë për kokë banori përfshihet nga Cape Verde me 2,935 aplikantë për vizë që regjistrohen për çdo 100,000 banorë. Rrjedhimisht, çdo person i 34-të në vendin afrikan ka bërë kërkesë për vizë në vitin 2022.

Surinami dhe Armenia pasojnë si vendet e pesta dhe të gjashta me më shumë aplikantë për kokë banori – me çdo të 37 surinamez dhe çdo armen të 45 që aplikoi për vizë Shengen vitin e kaluar. Kjo do të thotë se 2.7 dhe 2.2 për qind e popullsisë në këto vende kanë paraqitur aplikime për vizë, përkatësisht.

Për më tepër, Emiratet e Bashkuara Arabe renditen në vendin e 7-të për numrin më të madh të aplikantëve për kokë banori.