“Kosova ta sensibilizoj NATO-n dhe BE-në që t’i largoj forcat ushtarake edhe në Luginën e Preshevës”

unnamed-file-226

“kosova-ta-sensibilizoj-nato-n-dhe-be-ne-qe-t’i-largoj-forcat-ushtarake-edhe-ne-luginen-e-presheves”

“kosova-ta-sensibilizoj-nato-n-dhe-be-ne-qe-t’i-largoj-forcat-ushtarake-edhe-ne-luginen-e-presheves”

Pas trazirave në veri, Serbia ka shtuar forca ushtarake në kufi me Kosovën. Kjo është kritikuar nga SHBA-të, që kanë kërkuar që të tërhiqen urgjentisht trupat serbe.

Për këtë temë, ka folur për Front Online, Belgzim Kamberi nga Instituti për Politika Sociale.

Ai thotë se nuk është hera e parë që ndodhë kjo.

“Serbia vazhdimisht i ka përforcuar njësitet e tyre ushtarake në kufi me Kosovën. Pas ndërhyrjes amerikane ata kanë reduktuar një numër të forcave të sigurisë rreth Kosovës”.

Kamberi thotë se Beogradi nuk e ka kryer obligimin për largimin e forcave ushtarake edhe në Luginën e Preshevës.

“Sa i përket Luginës së Preshevës ai militarizim vazhdon që nga 2001 edhe pse ka qenë obligim për Beogradin për t’i larguar forcat ushtarake, kjo gjë nuk ka ndodhur. Ata kanë ndërtuar edhe dy baza të tjera. Kosova në këtë drejtim duhet t’i sensibilizoj NATO-n dhe BE-në ”, theksoi Kamberi.