Kosova anëtarësohet në Partneritetin për Qeverisje të Hapur

unnamed-file-876

kosova-anetaresohet-ne-partneritetin-per-qeverisje-te-hapur

kosova-anetaresohet-ne-partneritetin-per-qeverisje-te-hapur

Kosova është bërë anëtarja më e re në organizatën The Open Government Partnership (OGP), që në gjuhën shqipe do të thotë Partneriteti për Qeverisje të Hapur.

Lajmin e ka bërë të ditur ministri i Administrimit të Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi, përmes një shkrimi në llogarinë e tij në Facebook.

“I lumtur të ndaj lajmin se Kosova është bërë anëtarja më e re në Open Government Partnership. Ne, përmes kësaj organizate i bashkohemi kombeve të botës demokratike, duke u zotuar mbi parimet e përbashkëta për qeverisje të hapur, të përgjegjshme dhe inovative duke u angazhuar për rritjen e pjesëmarrjes së qytetarëve në vendimmarrje”, ka shkruar Krasniqi në njoftimin e tij.

Kujtojmë se Partneriteti për Qeverisje të Hapur (OGP) është një iniciativë shumëpalëshe që synon të sigurojë angazhime konkrete nga qeveritë kombëtare dhe nën-kombëtare për të promovuar qeverisjen e hapur, për të fuqizuar qytetarët, për të luftuar korrupsionin dhe për të shfrytëzuar teknologjitë e reja për të forcuar qeverisjen.

Në frymën e bashkëpunimit me shumë palë, OGP mbikëqyret nga një komitet drejtues që përfshin përfaqësues të qeverive dhe organizatave të shoqërisë civile.