Komuna e Mitrovicës: Në mëngjes u përballëm me ndaljen e rrjedhës së ujit nëpër lumin Ibër

unnamed-file-1132

komuna-e-mitrovices:-ne-mengjes-u-perballem-me-ndaljen-e-rrjedhes-se-ujit-neper-lumin-iber

komuna-e-mitrovices:-ne-mengjes-u-perballem-me-ndaljen-e-rrjedhes-se-ujit-neper-lumin-iber

Komuna e Mitrovicës ka deklaruar se sot në orët e hershme të mëngjesit autoritetet komunale janë përballur me ndaljen e rrjedhës së ujit nëpër shtratin e lumit Ibër.

Kjo sipas komunës, ka shkaktuar edhe shterjen e lumit.

“Rrezikimi i furnizimit me ujë të pijes për rajonin e Mitrovicës në këto temperatura të larta, rrezikimi i ekosistemit të lumit Ibër janë alarmuese për ne si institucion i Komunës së Mitrovicës”.

“Komuna e Mitrovicës ka kërkuar sqarim dhe sipas informatave nga organet kompetente arsyeja e mungesës së ujit është për shkak të punimeve të zhvilluara në Liqenin e Ujmanit”, thuhet në njoftimin e komunës në Facebook.