Instituti i Medias i rekomandon qeverisë që ta anulojë vendimin për Klan Kosovën

unnamed-file-1156

instituti-i-medias-i-rekomandon-qeverise-qe-ta-anuloje-vendimin-per-klan-kosoven

instituti-i-medias-i-rekomandon-qeverise-qe-ta-anuloje-vendimin-per-klan-kosoven

Refuzimi i ankesës së Klan Kosovës për pezullimin e certifikatës së biznesit nga ana e Agjencisë për Regjistrimin e Biznesve, ka ngjallur reagime të mëdha vendore e ndërkombëtare.

Shumë organizata dhe personalitete janë shprehur kundër mbylljes së Klan Kosovës.

Me këtë rast ka reaguar edhe Instituti i Medias i Kosovës.

Ky institut i ka rekomanduar Qeverisë së Kosovës, që ta anulojë vendimin për mbylljen e Klan Kosovës, të datës 30 korrik.

“Jemi shumë të shqetësuar për pezullimin e certifikatës së biznesit të Televizionit “Klan Kosova”. Ky është një mesazh i keq për industrinë mediale në Kosovë dhe veçmas për ata që po investojnë në mediet”, thuhet në reagim.

Tutje në reagim thuhet ndalja e veprimtarisë së Klan Kosovës, do të jetë një goditje shumë e rëndë për median dhe një imazh shumë i keq për Kosovën.

“Ftojmë Qeverinë e Kosovës ta rishikojë edhe një herë vendimin e marr ditë më parë dhe ta gjejë mënyrën më të mirë të që “Klan Kosovës”.

“I vlerësojmë lartë përpjekjet e “Klan Kosovës” për ta rregulluar gjithë dokumentacion e nevojshëm karshi ligjit mbi veprimtaritë mediale në vend. Ftojmë Qeverinë e Kosovës që të punojnë për të gjetur një rrugëdajle nga kjo situatë aspak e mirë. Mediat e lira janë një shtyllë themelore e demokracisë”.

“Instituti i Medias shpreson se Qeveria e Kosovës do ta anulojë vendimin për mbylljen e “Klan Kosovës” dhe do të reflektojë pozitivisht që ta mbrojnë lirinë e medias sepse mbyllja e një mediumi në Kosovë është shtypje ndaj fjalës së lirë”.