Gruda, PDK: Rrëzimi i disa neneve të Ligjit për Zyrtarët Publikë, shpëtuam mbushjen e administratës me militantë të VV-së

unnamed-file-923

gruda,-pdk:-rrezimi-i-disa-neneve-te-ligjit-per-zyrtaret-publike,-shpetuam-mbushjen-e-administrates-me-militante-te-vv-se

gruda,-pdk:-rrezimi-i-disa-neneve-te-ligjit-per-zyrtaret-publike,-shpetuam-mbushjen-e-administrates-me-militante-te-vv-se

Gjykata Kushtetuese e Kosovës ka bërë me dije para dy jave se ka rrëzuar disa nene të Ligjit për Zyrtarët Publikë, të cilin e kishte dërguar për shqyrtim opozita.

Kushtetuesja ka bërë me dije anëtaret e kësaj gjykate kanë vendosur se ligji nuk është në përputhje me disa nene të Kushtetutës.

Koordinatori për drejtësi në PDK, Përparim Gruda në një intervistë për Front Online tha se e kanë paralajmëruar me kohë Qeverinë për këto shkelje.

“Ligji u nënshkrua ndesh me Kushtetutën dhe MSA-në. Mos e sjellni në Kuvend për miratim sepse e dërgojmë në Kushtetuese, S`na dëgjuan as neve as BE-në”.

Gruda thotë se me vendimin e Kushtetueses u ndalua largimi i njerëzve me kontratat të përhershme nga puna dhe mbushja e atyre pozitave me militantë të VV-së.

“U parandalua largimi i mijëra njerëzve nga puna, qëllimi ishte të largohet mijëra njerëz që mbajnë vende në administratë publike në nivelin e mesëm dhe të lartë drejtues. Kjo u parandalua. U mbrojt administrata publike, shteti i Kosovës, janë njerëz që vendi u ka dhënë aktemërim të përhershëm dhe për cilët qeveritë kanë harxhu miliona euro në trajnim të tyre. U parandalua largimi kolektiv nga puna dhe mbushja me njerëz të VV-së në ato vende”.