Gjenerali Wesley Clark: Armatimi i gjetur në Banjskë, veprim i koordinuar me forcat speciale serbe

unnamed-file-3627

gjenerali-wesley-clark:-armatimi-i-gjetur-ne-banjske,-veprim-i-koordinuar-me-forcat-speciale-serbe

gjenerali-wesley-clark:-armatimi-i-gjetur-ne-banjske,-veprim-i-koordinuar-me-forcat-speciale-serbe

Ish-komandanti i lartë i NATO-s, Gjenerali Wesley Clark, i cili drejtoi fushatën e bombardimeve të NATO-s kundër forcave serbe në vitin 1999, thotë se incidenti në veri të Kosovës përbën një problem real për qëndrueshmërinë në Ballkan.

Clark tha se NATO-ja duhet të forcojë aftësitë e saj për qenë më efikase kudo në Kosovë, ndërsa u shpreh se armatimet ka të ngjarë të kenë ardhur nga Serbia, dhe ndoshta ky ka qenë një veprim i koordinuar ose të paktën i miratuar në heshtje nga forcat speciale serbe./FrontOnline/