Eksperti i sigurisë: Mbajtjen e armëve, qytetarët e konsiderojnë aset

unnamed-file-1703

eksperti-i-sigurise:-mbajtjen-e-armeve,-qytetaret-e-konsiderojne-aset

eksperti-i-sigurise:-mbajtjen-e-armeve,-qytetaret-e-konsiderojne-aset

Eksperti i sigurisë, Nuredin Ibishi numrin e madh të armëmbajtjeve pa leje e lidh me mentalitetin e popullit.

Ky vlerëson se në vendin tonë diçka e tillë konsiderohet aset.

“Tek ne ende nuk është heq mentaliteti për shkak se nuk kemi gëzu pushtet përpara, dhe çdo herë mbajtja e armëve ilegale llogaritet sikur një aset për njerëzit që të vetmbrohen, që ndoshta në të kaluarën ka pasur një arsye, mirëpo tani kur ka një mundësi që të ketë posedim armësh në mënyrë legale, të nxjerr leje i cili i plotëson ato kushte, pse jo mos t’i nënshtrohemi edhe trajnimeve, edhe verifikimeve, dhe njëkohësisht edhe mundësisë për armëbajtje, por jo armëbartje, kjo dallon”, deklaron ai për Front Online.