Cilat janë ushtritë më të forta të botës, ku radhiten Kosova dhe shtetet e rajonit

unnamed-file-2060

cilat-jane-ushtrite-me-te-forta-te-botes,-ku-radhiten-kosova-dhe-shtetet-e-rajonit

cilat-jane-ushtrite-me-te-forta-te-botes,-ku-radhiten-kosova-dhe-shtetet-e-rajonit

Faqja “Global Firework” edhe këtë vit ka publikuar renditjen e forcave të armatosura kombëtare më të fuqishme në botë.

Në vitin 2023, Kosova është renditur e 134 në listën e shteteve me ushtrinë më të fortë në botë.

Nga vendet e rajonit Serbia është renditur e 54, Kroacia e 69, Mali i Zi u rendit i 128 e Bosnaj dhe Hercegovina e 133-ta.

E eSHBA-të e kanë ushtrinë më të fuqishme në botë.

Vlerësimi merr parasysh faktorë të tillë si sasia e pajisjeve ushtarake dhe ushtarëve të çdo vendi, por edhe gjendja e tyre financiare, kapacitetet logjistike dhe kushtet gjeografike, ndër të tjera.

Bazuar në faktorët e listuar më sipër, krijohet një rezultat “Indeksi i Fuqisë”, me një rezultat më të ulët që tregon një ushtri më të fortë.

Rishikimi Global Firepoëer 2023 shqyrton gjithsej 145 fuqi botërore./Express/