Aeroporti Ndërkombëtar i Prishtinës ‘Adem Jashari’ LKIA me rekord të ri në nr. të udhëtarëve dhe fluturimeve

unnamed-file-95

aeroporti-nderkombetar-i-prishtines-‘adem-jashari’-lkia-me-rekord-te-ri-ne-nr.-te-udhetareve-dhe-fluturimeve

aeroporti-nderkombetar-i-prishtines-‘adem-jashari’-lkia-me-rekord-te-ri-ne-nr.-te-udhetareve-dhe-fluturimeve

Vetëm në muajin Korrik 2023 janë procesuar rreth 400 000 udhëtarë

Muaji korrik i këtij viti, shënoi një nr të ri rekord në nr. të udhëtarëvë dhe fluturimeve, duke tejkaluar shifren krahasuar me muajin e njëjtë të vitit të kaluar rreth 9% në nr. Të udhëtarëvë dhe mbi 2% në nr.të fluturimeve.

Nga Janari i këtij viti e deri më sot përmes Aeroportit Ndërkombëtar të Prishtinës ‘Adem Jashari’ LKIA, kanë kaluar pothuajse 2 milion udhëtarë, ndërsa vetëm në muajin korrik përmes këtij aeroporti kanë kaluar 400 000 udhëtarë duke shënuar një rritje të përgjithme në nr të udhëtarëve në këtët vit prej rreth 14% dhe në numër të fluturimeve rreth 6% .

Zvicra dhe Gjermania akoma mbeten destinacionet me më së shumti udhëtarë dhe fluturime ku më pas pasohen nga Turqia, Austria etj.