A po përgatitet Serbia për pushtim ushtarak të Kosovës, Kirby: Po vëzhgojmë, s’mund ta them tani qëllimin

unnamed-file-4011

a-po-pergatitet-serbia-per-pushtim-ushtarak-te-kosoves,-kirby:-po-vezhgojme,-s’mund-ta-them-tani-qellimin

a-po-pergatitet-serbia-per-pushtim-ushtarak-te-kosoves,-kirby:-po-vezhgojme,-s’mund-ta-them-tani-qellimin

Zëdhënësi i Këshillit Kombëtar për Siguri të SHBA-së, John Kirby, në një konferencë për media ka ngritur shqetësimin e SHBA-së për një vendosje të madhe të trupave serbe afër kufirit me Republikën e Kosovës.

Kirby ka thënë se SHBA po e vëzhgon situatën dhe ka kërkuar nga Serbia që të tërheqë trupat e saj.

Kirby u pyet nëse ky grumbullim i trupave ushtarake pranë kufirit është sinjal se Serbia po përgatitet për ndonjë pushtim ushtarak, por ka thënë se qëllimin e një lëvizje të tillë të Serbisë s’mund ta thotë.

“Po e shikojmë, po e vëzhgojmë. Por, qëllimi [i grumbullimit të trupave ushtarake serbe], nuk mund ta them tani”, tha ai.